Defect koffieautomaat? Hoe reageer jij?

Defect koffieautomaatIets waar elke koffieliefhebber regelmatig mee te maken krijgt is dat de koffieautomaat weer eens defect of leeg is of zonder bekertjes zit.

Nu zijn er verschillende manieren waarop mensen reageren bij een defect koffieautomaat.

  • De koffieautomaat is alweer defect. Ik ga maar weer (enigszins geïrriteerd) aan het werk.
  • De koffieautomaat is defect. Laat ik de technische dienst bellen en hopen dat ik niet in de wachtrij kom.
  • Geweldig, de koffieautomaat is defect. Laat ik eens kijken of ik hem zelf kan maken.

Vermoedelijk reageer jij op een van de eerste twee manieren waarbij de eerste het meest waarschijnlijke is. Complimenten als jij op de tweede manier reageert.


Waarom reageren wij zo op een defect koffieautomaat?

Omstander effectHier zijn een aantal redenen voor:

  • Wij weten dat er regelmatig iemand onderhoud pleegt. Dus het probleem lost zichzelf uiteindelijk vanzelf wel op.
  • Het “omstander effect“. Er zal wel iemand anders zijn die het defect meldt.
  • De moeite die het kost om een defect te melden.
  • Het momentum

Er zijn ook redenen waarom iemand het defect wel meldt.

  • Ik wil snel weer een beker koffie hebben.
  • Als ik het defect meld heb ik toch weer iets goeds gedaan.

Kunnen wij dit gedrag veranderen?

Veranderen kan!Het antwoord hierop is ja. Twee van deze redenen zijn te verbeteren waardoor veel mensen het defect aan het koffieautomaat nu wel gaan melden.

De eerste reden is de moeite nemen om het defect te melden. Als wij de (verwachte) moeite aanzienlijk verkleinen zullen veel meer mensen een defect gaan melden. Waarom verwachte? In het geval dat een defect telefonisch moet worden gemeld weet de melder vooraf niet of hij in een wachtrij terechtkomt.

De tweede reden is het momentum. Meestal zijn wij een beetje geïrriteerd zodra wij een defect koffieautomaat zien. Dit is het beste moment dat iemand actie gaat ondernemen. Indien een melding alleen later kan worden gemaakt, bijvoorbeeld achter een computer, is het momentum voorbij en wordt het defect genegeerd.


Geïnteresseerd geraakt?

Als U tot hier heeft gelezen dan heeft U waarschijnlijk interesse hoe dit te verbeteren is. Hierbij is het goed om te weten dat de oplossing zeker niet alleen voor een defect koffieautomaat van toepassing is maar ook voor legio andere doeleinden. De oplossing is heel eenvoudig. U meldt het defect direct bij de automaat en weet vooraf dat dit niet meer dan 30 seconden gaat duren. Dit is mogelijk met uw mobiele telefoon en de GPAlert app. Ik nodig U uit om deze oplossing geheel vrijblijvend te proberen of bekijk eerst de andere pagina’s op onze site. Wij denken graag mee met Uw situatie en het instellen van Uw meldingen service.

Hoe werkt GPAlert? Gratis account
Top